torsdag 6 juni 2019

Pipeline - när du känner att det är något i luften

Pipelineboxen innehåller personer som du verkligen gillar

Pipelineboxen är väldigt speciell. För i den finns personer som du verkligen gillar och som du vet gillar att vara med dig. Ni ses då och då (inte särskilt ofta) och ni har alltid kul ihop. Ni skrattar, ni pratar i munnen på varandra och det känns alltid som om tiden rusar iväg. Du behöver aldrig tänka på vad du ska säga. Det känns i luften att ni verkligen trivs med varandra.

Ni har dock aldrig dejtat, det har aldrig hänt något mellan er (inte en kyss, inget alls i den vägen) och ni är inte nära kompisar. Just det, ni är inte nära kompisar, för då har ni hamnat i kompisfällan som beskrivs längre ner. Detta gör er relation lite speciell för du kan ana att det kanske är något mer i luften, ett annat kännetecken är att ni pratar aldrig om nuvarande eller tidigare partners och sådana saker.

Ni kanske är kompisars kompisar eller en gamla bekanta från ett tidigare jobb eller kurs. Orsaken till att ni aldrig har haft en affär är kanske dels för att en av er är/har varit i en relation eller att du är rädd för att om du visar dina avsikter så kommer er framtida relation att störas.

Boxmodellen ska hjälpa dig att träffa dejter och ju fler boxar du jobbar med desto större blir möjligheterna att få gå på en dejt. Tidigare har jag beskrivit Joker-boxen och Recycling-boxen.
Hela Boxmodellens upplägg beskrivs i det här inlägget.
Tänker du efter så kanske du har någon i pipeline?


Klassiska fällor i Pipeline-boxen

I pipleline-boxen så är risken stor att du kliver ner i en av de två klassiska fällorna och då är det kört. Så tänk efter noga innan du släpper fram personen i pipelinen och frågar om en dejt för när du väl gjort det så är det kört, då kommer relationen för alltid att vara förändrad. Antingen gifter ni er och blir lyckliga i alla era dagar eller så försvinner den där känslan att något är i luften...

Kompisfällan

Kompisfällan vill du inte hamna i nu när du ska ut och dejta. Istället för att du är en potentiell dejt åt den som du har i pipeline så omvandlas du till en kompis. Din potentiella dejt börjar prata om sina partners, ni pratar om relationer och spänningen i luften släpper. Ni ses oftare och ni blir kompisar istället.

Det går att förlika sig med detta och se det då positivt, personen gillar troligtvis dig och eftersom personen är trevlig så har den säkert trevliga kompisar. Det skadar aldrig att vara trevlig och schysst för då får du förhoppningsvis gå på tillställningar och vem vet vad som då kan hända.. (se Joker-boxen).

Brofällan

Det värsta som kan hända är att du hamnar i brofällan. Det är faktiskt ganska vanligt. Du har gått och väntat på att hen ska göra slut med sin partner och när det väl tar slut så hör hen av sig till dig, vilket är väldigt vanligt. När en person lämnar ett förhållande så vill ju personen träffa folk som hen gillar och du är ju omtyckt av personen i pipelinen så hen kommer definitivt ta kontakt.
Det är då väldigt stor risk att det händer något, dvs. att er vanliga ganska formella träff går över i en riktig dejt och att ni får en affär. Den nyss "fria" personen vill ju få uppmärksamhet, bekräftelse och stöd. Ajajaj, där vill du inte hamna. Då riskerar du att bara vara en bro för personen mellan ett långt förhållande och nästa långa förhållande. Du är inte den långsiktiga lösningen...

Goat's Bridge - Wikipedia Du ser ju själv hur gammal och trist bron är, där vill du inte vara...

Tips för att jobba i pipeline-boxen

Om du tänker efter så har du säkert någon i pipeline, någon som har varit där i många år, som du träffar en gång i halvåret, någon gång per år. En person som du har väldigt kul med... Tänk efter..
Jag skulle säga att du kanske har 1-4 personer där. Om inte så kanske du ska börja jobba på det.

När du jobbar med prospects i pipeline-boxen så är det bra att tänka på flera saker.
  • Träffas inte för ofta (max en gång i kvartalet)
  • Träffas på ställen med naturliga sluttider (ex: frukost på stan, luncher med mera)
  • Prata aldrig om ex, eventuella partners och annat tråkigt
  • Var alltid ärlig mot dig själv och mot personen
  • Vänta minst 3 månader efter att bägge är "fria" innan du frågar om en dejt
  • Våga fråga om en dejt när det är möjligt, våga ta risken/chansen att gå ut med någon som du verkligen gillar
Lycka till!

/Livsnörden
@livsnorden
juni 2019


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Boktips för managementkonsulter

Här kommer en relevant lista för existerande eller blivande managementkonsulter. Den är framtagen av mig, boknörden och bygger främst på en ...