onsdag 5 juni 2019

Recycling - vågar du öka dina chanser till en dejt?

Recycling-boxen väcker känslor

Den box som väcker allra mest känslor är recycling-boxen. Den är precis som den heter en box där du har gamla dejter. Allt från tjejer du dejtade på högstadiet till den där tjejen som du träffade en sommar på Ibiza (okej, jag har aldrig varit på Ibiza men det lät coolt).

Naturligtvis så tvingar inte boxmodellen dig att använda dig av alla boxar men desto fler boxar du använder desto större blir sannolikheten att lyckas träffa någon som du får gå på dejt med. För hela modellen går ut på att du ska hitta en person att dejta.

För att lösa just den utmaningen har jag utvecklat Box-modellen. Dess upplägg beskrivs i det här inlägget. Detta är den andra Boxen som jag beskriver och det är Recyckling-boxen - boxen som väcker känslor. Tidigare har jag beskrivit Joker-boxen, den vanligaste boxen.


En del skulle kanske kalla boxen; Rebound, men jag gillar inte det uttrycket. Naturligtvis hamnar alla du har dejtat tidigare i den här boxen inklusive gamla partners. Det finns många olika uttryck för detta exempel; "gammal kärlek rostar aldrig" men också "det fanns en anledning till att det tog slut".

Det som jag ändå skulle vilja rekommendera om du vill använda dig av den här boxen är att du tänker efter om det inte finns någon gammal träff/dejt som du skulle vilja träffa igen.
Kanske den där flamman på gymnasiet som flyttade till Nyköping?
Den där personen som du träffade på en festival för 10 år sen som du har sporadisk kontakt med på Facebook?
Om du tänker efter så kanske det finns någon där så du skulle kunna fråga om hen vill ses på en fika eller ett glas vin när personen ändå är i din stad eller du i hens....

En person som du har dejtat minst en gång hamnar automatiskt i re-cycling boxen oavsett om det blev något allvarligt med personen i fråga.

Exempel; Paret som fann varandra 30 år efter studenten

Jag har ett par bekanta, där bägge var i vuxenålder, frånskilda och med barn. Mannen tog sig i kragen och bestämde sig för att gå utanför sin comfort-zone efter ett tag som skild. Han tog mod till sig och ringde till en tjej (numera dam) i sin gamla gymnasieklass och frågade om hon ville ses. Det ville hon och ganska snabbt blev de ett par, 30 år efter studenten. de är fortfarande tillsammans och har nu både lägenhet och sommarbostad ihop.

Budskap: Det är aldrig försent och stora saker kan hända om du ger ut utanför comfort-zonenen.

/Livsnörden
@livsnorden
juni 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Boktips för managementkonsulter

Här kommer en relevant lista för existerande eller blivande managementkonsulter. Den är framtagen av mig, boknörden och bygger främst på en ...