tisdag 4 juni 2019

Hur lyckas jag med en hemmadejt?

Checklista inför din första hemmadejt

Grattis! Du har lyckas få en dejt att vilja träffas igen. Vem vet du kanske testade tipsen för den första dejten och lyckades. Förhoppningsvis så har du även förberett dig mentalt och har redan innan du började dejta ett liv i balans. Du har också prickat av tipsen för vad du ska tänka på innan du börjar dejta.

För att hitta en dejt så kanske du använde dig av de olika boxarna i boxmodellen. Oavsett tillvägagångssätt så finns det saker att tänka på när du bjuder hem en dejt för första gången.

Innan du öppnar dörren för din dejt så ska du naturligtvis ha checkat detta:
  • Ordentligt städat (mer städat än du tror, speciellt badrummet)
  • Ha trevliga växter hemma (det ger pluspoäng och om du inte kan ta hand om växter så kan du troligtvis inte ta hand om en relation. Det kan vara helt nya växter, du behöver inte haft dem i fler år. Om du inte kan ta hand om växter så bör du träna på det...)
  • Ha genomfört en Sanity-check, dvs du har kollat att sängen är bäddad, inga strumpor eller kalsonger ligger slängda på golvet, toasitsen är nedfälld med mera (be gärna en tjejkompis göra en sanitycheck, den personen kommer säkert hitta saker som du bör ordna innan du tar hem en dejt).
  • Fyll kylskåpet med grönsaker, ställ fram ett fruktfat med frukt. (Kylskåpet bör även ha mat i sig så att det ser ut som att du lagar och äter mat hemma samt frukosttillbehör)
  • Ha alltid en flaska mousserande i kylen

Mat och matlagning

  • Många tjejer (och killar om tjejer så klart) gillar killar som kan laga mat. Därför är ett riktigt bra tips att du lär dig minst tre varmrätter som du kan bjuda din dejt på. Varför just 3 kanske du tänker. Jo, om du lyckats få bjuda dejten hemma på middag tre gånger så ska det mycket till för att dejten ska avvisa dig på grund av din matlagning.  
  • Tänk på att tjejer ofta gillar det många killar kallar lättmiddag, det vill säga sallader, fisk, kyckling och lättsmälta saker. Stora köttbitar, kraftfulla soppor och rejäla ribs är inte att rekommendera. Tänk också på att för tung mat gör dig trött och på dejten vill du vara pigg och alert. 
  • Sparris är inte heller bra eftersom magen inte riktigt kan bryta ner sparrisen helt och hållet som därför luktar när den kommer ut...
  • Testlaga gärna måltiderna hemma och bjud kompisar på dem så att du kan få feedback.
  • Lär dig även ett par efterrätter som vaniljglass med hemmalagad chokladsås även om glass av lyxmärken brukar gå hem hos de flesta.
  • Ta det lugnt för de allra flesta uppskattar själva ansträngningen mer än att maten ska smaka bra!

Förbered frukost

Om du har riktigt tur så vill dejten sova över. Se då till så att det finns frukost hemma redan innan. Ha pålägg, bordssmör, färskt bröd, lite grönsaker att ha på pålägget samt kaffe redo för att ta fram på morgonen.

Lycka till och kom ihåg - va själv!

/Livsnörden
@livsnorden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Boktips för managementkonsulter

Här kommer en relevant lista för existerande eller blivande managementkonsulter. Den är framtagen av mig, boknörden och bygger främst på en ...